mister_obradovic

16 Mar, 2015

Ако нисте знали од сада обавезно пробајте!

Ja i ŽIVOT — Autor milosh273 @ 12:39
 
 ВРАЊАНСКИ ПРОПЕЋ
 
     Први пут кад сам пробао ову питу одушевио сам се колико је лепа и укусна. Ево након дужег времена желим са Вама да поделим рецепт и искрено је препоручим свима.
 
750 g  брашна
мало соли
мало свежег квасца ( 1/3 коцке )
300 ml млаке воде
2 средња парчета сира
3- 4 јаја
100 g масти
150 ml уља 
 
 
     1. Брашно, со, квасац замесити са водом. Тесто лепо умутити, да није ни превише меко, а ни тврдо. Тесто поделити на 7 једнаких лоптица и сваку развући у величини средње тацне. Корице премазати са отопљеном машћу која је помешана са уљем, 5 корица спојити, ређати једну преко друге, и две преостале спојити.
 
     2. Фил: У једној мањој посуди измрвити парче сира, а у другој посуди помешати друго парче сира са јајима. Развући оклагијом, прво велику кору од 5 спојених корица и ставити је у подмашћеном плеху.
 
     3. Кору попрскати машћу и уљем, затим нанети на кору измрвљен сир, опет попрскати кору. Преко тога ставити другу кору, коју сте развили у величини самог плеха, попрскајте је и нанесите равномерно фил са јајима и сиром и преко је опет попрскајте, машћу и уљем.
 
     4. Крајеве доње постављене коре, наместите у виду хармонике, одозго опет попрскајте машћу и уљем и одмах пеците у претходно загрејаној пећници на 180 степени.
 
ПРИЈАТНО!
 
  Баке и мајке из врањског краја знају најбоље о овоме! 
 
   
 
   
 
   
 


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar





Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

Powered by blog.rs